energietransitie: neerlands stroom met zonnepanelen en windmolens in hollands landschap met molen en zonnepanelen op wiekenna-klimaatburgemeester almere

De energietransitie: Neerlands stroom op mooie dagen

Weet je nog? Een paar jaar geleden was Nederland in het vak ‘duurzame energie’ het slechtste jongetje van de EU klas. Nederland hobbelde hopeloos achteraan in de energietransitie. De hele wereld lachte ons uit. En nu? Nu is Nederland zomaar het beste jongetje van de klas geworden! En niet alleen de beste van de EU, maar zelfs van de hele wereld met veel Neerlands stroom op mooie en winderige dagen. Hoe kan dit?

Windmolens en zonnepanelen: boeren, burgers en bedrijven stropen de mouwen op

Het heeft allemaal te maken met de boeren, burgers en bedrijven in dit land. “Hoezo slechtste jongetje”, dachten ze waarschijnlijk. Ze stroopten de mouwen op, spuugden in hun handen, staken de schop in de grond en bouwden windmolens. Enorm veel windturbines. Jammer dat je die niet in de achtertuin mag planten, anders zouden er nog meer zijn.
Maar daar hebben de boeren, burgers en bedrijven iets op gevonden. Ze stuurden duizenden installateurs het dak op. Want makkelijke sommetjes zijn snel gemaakt: met veel zonnepanelen wekken we genoeg stroom op om de energierekening flink te verlagen.

2024: 24,4 gigawatt Neerlands zonnestroom

Plaats een reactie

Search